Hvordan øges jagthundens præstationsevne?

De fleste hundeejere sætter i ære i, at de har fokus på at være gode ved deres jagthund hele året rundt. Ved at være informeret om, hvordan man kan forebygge eksempelvis skader, kan man samtidig sørge for, at ens hunds præstation bliver øget endnu mere, da den ikke får problemer med skader. Med dette indlæg forsøges der at sætte fokus på et udvalg af de mange faktorer, der har indflydelse på hvordan hunden præsterer.

Hundens kondition

Kondition er et af de vigtigste elementer og bør holdes ved lige hele året rundt. Man bør i træningen fokusere på, at hundens krop ikke slides for voldsomt ved at starte for intensivt ud. Man kan for eksempel starte med at forøge intensiteten i øvelserne 2-3 måneder før jagtsæsonen går igang. Hvis hunden har en god kondition medfører det ligeledes, at dens sener, led og ligamenter forstærkes.

Fodringens betydning

Aktive hunde som for eksempel jagthunde kræver mere energi. Er det samtidig varmt eller koldt i vejret, kræver hunde ligeledes mere energi. Man kan som hundeejer komme omkring dette problem ved at skifte til højenergifoder.

Poternes betydning

Poterne er dem der bærer hunden rundt, så der er tale om et meget udsat område. Hvis man sørger for at hundens kløer skal være relativt korte, nedsætter dette risikoen for at hunden kommer til skade med sine kløer. Trænes hunden for hårdt kdog-87005_960_720an der komme skader på hundens trædepuder. Dette er således noget som man som hundeejer bør være særligt opmærksom på.

Gode råd før og efter jagten

Man bør gøre det til en god vane at undersøge hunden, både før og efter jagten. Man kan på denne måde sikre sig, at man er klar over hvis der opstår en unormal tilstand et sted på hundens krop. Derudover bør man i løbet af træningen både fokusere på op- og nedvarming, for at undgå at hundens muskler får skader.