Valg af opdrætter og hvalp

Når man skal vælge en opdrætter er det nødvendigt at være omhyggelig. Man skal nemlig være opmærksom på at ikke alle opdrættere er lige ansvarsfulde og seriøse, og man kan endda gå så langt som til at kalde nogen af dem for deciderede plattenslagere. Derfor findes der en række gode råd, som man kan bruge når man skal vælge en opdrætter, men det bør dog oplyses at der ikke er tale om en facitliste, da der ikke findes en sådan for, hvordan man vælger den helt rigtige hvalp. Med dette indhold forsøges der fra forfatterens side at samle disse gode råd.

Hvad skal man kigge efter når man leder efter en passende opdrætter?

En af de vigtigste ting som man som kommende hundeejer kan undersøge, er hvad de tidligere købere siger om den givne opdrætter. Man bør derfor altid bede opdrætteren om referencer til tidligere køb, og kan man ikke få oplyst dette er det sandsynligvis en god idé at vælge vedkommende fra. Man bør dog uanset hvad, altid bestræbe sig på at besøge flere opdrættere, da man kun på denne måde kan danne sig et indtryk af deres kvalitet. Man får dermed en mulighed for at sammenligne flere opdrættere med hinanden, for at kunne vægte fordele og ulemper hos dem begge.

Hvordan udvælges en hvalp?

En hvalp skal helst være både livlig og nysgerrig npuppy-805714_960_720år man besøger den, medmindre den lige har været meget aktiv, hvorfor den naturligvis er træt. Vigtigt er det, at den ikke må virke nervøs over for besøg fra mennesker. Dette er uanset hvilke individuelle kvaliteter som man leder efter og prioriterer hos den givne race. Derudover er det værd at bide mærke i, at hunde som ved første øjekast virker til at søge efter kontakt med mennesker, ofte er hunde der har en god psyke og er selvsikre, da de føler overskud til at være nysgerrige over for nye mennesker.