Hvordan trænes jagthunden?

Når man som hundeejer skal træne en jagthund, er der en række vigtige elementer, der adskiller sig lidt fra træning med andre racer af hunde, som man er nødt til at være opmærksom på og tage højde for. Statistikken viser at der er omkring 90.000 jægere i Danmark, og en stor del af disse jægere har også hunde med på jagten.

Hundens kondition

En af de vigtigste forudsætninger for at en hund kommer til at klare sig godt på jagt, er at den har den nødvendige kondition. En måde som man som hundeejer kan træne hundens kondition på, er at man kan starte blidt ud med en gåtur. Som tiden skrider frem forlænger man ligeså stille denne gåtur, så hunden bliver i stand til at kunne bevæge sig længere og længere af gangen. Har man samtidig en hund der er glad for vand, kan svømning ligeledes være en god form for træning, da den her træner dens muskler en hel del. Når hunden herefter har fået trænet sig frem til en nogenlunde god kondition, kan man ændre taktik og forsøge sig med cykelture, der er en effektiv måde at træne hundens udholdenhed på.

Helbredstjek inden jagten går ind

Før jagtsæsonen begyndeMalamute-002r er det en god idé at tage sin hund til dyrlægen, og dette er særligt vigtigt for ældre hunde. Her kan man blandt andet få undersøgt hundens hjerte, for at se om det fungerer som det skal, da hunden udsættes for mange fysiske prøvelser når først jagtsæsonen er begyndt. Hvis hunden er sund og rask og skal med ud på jagt, er det ligeledes en god idé at skifte hundens normale foder ud med højenergifoder, da hunden får brug for ekstra energi til den fysisk krævende jagt. Skifter man til denne type foder medvirker det således at hunden kommer bedre gennem jagten, og ikke taber sig så meget som følge af anstrengelserne.