Hvilket hundefoder skal man vælge?

Man må formode, at langt de fleste hundeejere ønsker at vælge det rigtige foder til deres hund, som svarer til det behov for energi som hunden har. Dog er der en del hundeejere i Danmark som er i tvivl om, hKonserveringvad rigtigt foder vil sige og hvordan man vælger det. Nogle vælger nemlig tørfoder, mens andre vælger flydende hundefoder, alt efter hvad de selv finder bedst til formålet. Der er de ejere som udelukkende vælger foderet til deres hund ud fra prisen i butikken, og så er der de ejere som fokuserer meget på, at foderet skal have den helt rigtige sammensætning, hvilket for eksempel kan indebære, at det er uden kornprodukter eller har et højt indhold af bestemte næringsstoffer.

Hvad er godt hundefoder?

Blandt hundeejere er der forskel på hvad de forskellige betegner som værende godt hundefoder, og ofte er det da heller ikke let at vælge mellem de mange produkter. Det er nemlig meget svært at navigere rundt i udvalget, da der findes et utal af forskellige udgaver af hundemad i de fleste butikker. Det kan derfor være svært at besvare spørgsmålet om, hvad godt hundefoder er, men et af de vigtigste elementer må være, at det skal være sundt for hunden at indtage det og give den det næring, som den har brug for.

Hvad er vigtigt når man skal vælge hundefoder?

Da der er stor forskel på de forskellige hunde, kan deres behov for energi ligeledes variere en del. Energibehovet afhænger for eksempel af dyrets størrelse, dens muskelmasse og hvor aktiv den er. Bruger man således sin hund til jagt, er det foder som man vælger, langt vigtigere end de fleste hundeejere er klar over. Man bør således købe foder der har et relativt højt energiniveau, da det kræver meget energi af hunden at være aktiv i løbet af en jagt.