At anskaffe sig en jagthund

Mange jægere mener ikke at der kan finde jagt sted, hvis man ikke har anskaffet sig en hund, og dette har været en mentalitet der har gjort sig gældende længe i samfundet. Man bør dog kun anskaffe sig en jagthund, hvis man rent faktisk ønsker at benytte den til jagt.

Hvad bør man overveje inden man anskaffer sig en jagthund?

Først og fremmest bør man overveje og gøre sig det klart, hvilket behov man har. På baggrund af dette kan man herefter vælge netop den race, der passer specifikt til dette behov. Her bør man naturligvis overveje de muligheder som man har for at gå på jagt, samt hvilken form for jagt som man har i sinde at tage hunden med på.

Dernæst bør man selvfølgelig gøre det klart for sig selv, hvilke forpligtelser man som hundeejer har, når man har valgt at anskaffe sig en hund. Og det er uanset hvilken race der er tale om. Her tænkes der blandt andet på at hunden kræveBvdb-australischeherderr omsorg, føde, vand, luftning og kærlighed hver eneste dag. Specielt når man har anskaffet sig en jagthund, er det vigtigt at man er klar over at hunden har et krav på at blive trænet, da den ellers bliver rastløs og kan være en plage både for sig selv, men ligeledes for dens omgivelser.

Hvis man føler at man får svært ved at leve op til de tidligere nævnte betingelser, bør man sandsynligvis ikke anskaffe sig en jagthund, da den sikkert vil komme til at mistrives, hvis man føler at hunden blot er en klods om benet.

Behovet for at jage

Jagthunde er gennem flere generationer blevet fremavlet til forskellige formål inden for jagt. Man vil opleve at nogle hunde er meget specialiserede, mens andre hunde besidder mere alsidige kompetencer. Man bør derfor være opmærksom på, hvilken form for jagt som man har brug for en hund til, og derefter hvilken race som passer bedst til dette formål.